Nyheter

10 januari 2023
Nu är utställnings premiären för året avklarad, MyDog tre dagar, på torsdagen var det schapendoes och stabejerna äntrade ringen både på lördag och söndag. Spexa, Joker och Tilly var bara anmälda på torsdagen. Men det var ett riktigt ruskväder när jag skulle åka, så jag tog bara med mig Spexa. Jag tänkte, om jag kasar ner i diket vill jag verkligen inte ha med två popcorn i kopplet också. Hon fick fin kritik

Har inga blider från MyDog men de sände live från schapendoesringen.

En glad Meija som sprang hem ett BIR med Trazzeltazz Appliqué Artist Of Min aka Aska. Sen fick hon den äran att visa upp henne i gruppfinalen.

Det blir lite gott och blandat bilder, min mobil har gått sönder så där försvann väldigt många fina bilder. Riktigt tråkigt!


8 oktober
Valpspam och lite skryt
Lite mer bilder på aldeles, aldeles väldigt söta och goa valpar. Allt är som det ska, de äter och sover där emellan så blir det bus och lek.

trazzeltazz stabijhoun
Trazzeltazz stabijhoun
Trazzeltazz stabijhoun
Trazzeltazz stabijhoun
Trazzeltazz stabijhoun
Trazzeltazz stabijhoun
Mamma är allt det bästa som finns
schapendoes rallylydnad

Lite skryt
Jag och Spexa var iväg på DM i rallylydnad på Tomtens BHK och vårat lag tog en hedrande tredje plats av 16 startande lag. Visst får man tycka att man är bra, eller hur.
Schappepojken Bobo har fixat sig ett instagramkonto @mr_bobo_the_schapendoes där kan ni gå in och kika på vad han pysslar med.


5 oktober

Nu har valparna fått testa på att vara ute. Till en början lite läskigt…en helt ny värld bakom dörren, men lite käk ute så funkar det mesta. Sen sov de många timmar.

Stabijhounvalp
stabijhounvalp
stabijhounvalp

23 september

Nu har valparna öppnat ögonen och börjat undersöka valplådan. Det är vingligt men snart blir de stadigare och det dröjer nog inte länge innan de klättrar över valplådans kanter. Nu är registreringen i Svenska Kennelklubben klar…..och namnen är.
Rolling Stones Of Min
Zz Top Of Min
Guns N`roses Of Min
Queen Of Min
Twisted Sister Of Min
Metallica Of Min
Det kommer att rocka loss ordentligt om någon vecka!

stabijhoun
Stabijhoun
stabijhoun

18 september

Det finns en hanvalp kvar att tinga. Det kommer bilder på de små…….

Igår var jag och Spexa på rallylydnadstävlingar på Lidköpingsbrukshundklubb på bana A fick vi 89 poäng och en delad femte plats, på bana B blev vi diskade. Bra jobbat Tarja, en guldfärgad bajspåse glittrade så fint i fickan. Alltid lär man sig något, stäng fickan ordentligt eller använd svarta bajspåsar.
Trazzeltazz stabijvalp

5 september
Den 3 september fick Rögild’s Ulrike Nienke Majko Sjobbe tre hanar och tre tikar. Alla tikarna och en hane är tingade så det finns två hanar kvar att tinga. Aaie är en fantastisk lugn och fin mamma som tar väl hand om sina småttingar. Är du intresserad av en hanvalp så slå en signal till Jenny 070 2580 757 eller skicka iväg ett mejl till info@trazzeltazz.se

28 augusti
Nu dröjer det inte så länge till innan Aaie får sina valpar, det är beräknad valpning till i början på september. Så nu håller i tummar och tassar att allt går som det ska. Hon har blivit riktigt rund om magen och mår efter omständigheterna väl. Inget är som väntans tider.
Jag har fått så många fina bilder på schapendoesvalparna, här är några medan vi väntar på stabijvalparna

T Johnny The Joker
T Boogie Woogie ”Tjabo”

Nu har valparna fått en egen sida
Danskullen

Trazzeltazz Lindy Hop
Trazzeltazz Rockabilly Tilly

Lite bilder på valparna, det finns fortfarande ledig hane till lämpligt hem. Är du intresserad skicka ett mail till info@trazzeltazz.se eller slå en signal till 0761021811 / Tarja

Trazzeltazz Lindy Hop
Trazzeltazz Rockabilly Tilly
Trazzeltazz Jitterbug Jive
Trazzeltazz Boogie Woogie
Trazzeltazz Johnny ThJoker
Trazzeltazz Ricko The Rocker
Trazzeltazz schapendoesvalpar

Den 31 januari fick, Exåress One More Muddypaw aka Spexa och Trazzeltazz Brown Eyed Handsome Man aka Isak, 4 hanar och 2 tikar. Det var en lätt förlossning, inom tre timmar så var alla valpar födda.

Spexa är en är en liten luring med en räv bakom bägge öronen, hon är rolig att träna med och är med på det mesta man hittar på. Än har vi inte startat på någon tävling än men det finns med i planeringen.

Isak är en stor kille och mammas pojke. En kille på sitt tionde år, pigg och alert, långa skogsturer är en riktig favorit. Vi tränar lite rally och nosework.


Det finns några pojkar som söker nya hem att flytta till
schapendoesvalp