Trazzeltazz Candy-Floss Of Atlas
"Tia"


Lilla Tia har flyttat hem till familjen Carlsson i Borås

Livet med en virvelvind ;)

Snart har det gått cirka två veckor sen Tia kom hem till oss. Sicket yrväder vi fick med oss . Upp som en sol o mer som en pannkaka. Förutom på kvällarna, då hon på ett underligt vis känner på sig att nu fååååårrrrr hon inte somna, för då måste man ju göra det heeeellllaaaa resten av natten. Då slår "högvarvs" läget in. Hon bokstavligen rusar som en tok fram och tillbaka tills någon tar tag i henne, virar in henne i en filt och " tvångs myser" en stund. 2 min senare sover hon tungt.

Hon charmar var och en som möter henne. Med sin super mjuka kropp o sitt söts lilla ansikte. Men med Bisi tog det ett litet tag. Dom första dagarna så var hon mest ett litet äckligt kryp som skulle undvikas, alternativ sättas på plats. Jag hade varit riktigt orolig för just den här biten, men med facit i hand så visade det sig bli en riktigt trevlig erfarenhet för oss alla. Bisi har hjälp till med den första uppfostringsbiten alldeles galant. Nu är dom varandras skuggor. Men med följd av att Bisi nu är en koppel hund så fort Tia är med på promenaden. Sticker han, så sticker hon. Men med tanke på att hon inte får gå lika långt som morbror får och behöver göra, så har hon fått åka i en röd ryggsäck på mattes mage å där sover hon som en liten prinsessa

Hon har under sin första vecka fått träffa allt från katter, kor, barn, andra snälla hundar till traktorer, grävare och båtar. Några försiktiga simtag har hon också prövat på. Den här veckan så är det Buss, tåg och flygplan som bla står på listan. Bisi o Tia ska även få pröva lite special sök redan i veckan. Allt för att redan nu styra in den sköna damen på annat än vilt. Lite matte, husse kantarell hoppas jag ska vara lika kul ( hoppas kan man alltid)

I skrivande stund så ligger hon nu på mina fötter o sover, men om en liten stund ger vi oss ut o drar lite nya hagar till korna. Allt ska upplevas.

Sommar hälsningar från den första två veckorna på Skärgården.